koboldy/gobliny

azudus
Posty: 48
Rejestracja: wt, 10 lut 2015, 21:13
Numer GG: Numer GG
Płeć: M
Nazwa Konta: Brak

koboldy/gobliny

Postautor: azudus » czw, 12 lut 2015, 21:19

Mam pytanie czy wam tez wieszaja sie koboldy i gobliny? tzn. mialem kilka razy taka sytuacje ze koboldy szly spac w tym samym czasie i przykladowo 1 lub 2 spaly dalej a ich pasek zatrzymal sie w polowie lub pod koniec gdy reszta juz wstala i pracowala. to samo jest z goblinami ktore pracuja przy stole i czasem produkcja sie zacina i stoi w miejscu... znam jeszcze jedna osobe u ktorej rowniez wystepuje taki problem czasem

Rayo0o
Posty: 223
Rejestracja: śr, 22 paź 2014, 10:25
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Rayo0o

Re: koboldy/gobliny

Postautor: Rayo0o » czw, 12 lut 2015, 22:40

różne już rzeczy mieliśmy :)
pomaga reset

azudus
Posty: 48
Rejestracja: wt, 10 lut 2015, 21:13
Numer GG: Numer GG
Płeć: M
Nazwa Konta: Brak

Re: koboldy/gobliny

Postautor: azudus » czw, 12 lut 2015, 23:20

wystarczy ze recznie rusze potworka i sie odblokuje. ale takie cos nie powinno miec miejsca wiec mysle ze warto nad tym popracowac aby usunac ta niedogodność :)

Rayo0o
Posty: 223
Rejestracja: śr, 22 paź 2014, 10:25
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Rayo0o

Re: koboldy/gobliny

Postautor: Rayo0o » pt, 13 lut 2015, 02:12

Z doświadczenia:
jak zaczynają pojawiać się błędy (zatrzymane stworki, kolejka produkcyjna itp) można oczywiście przestawić stworka i ruszy, ale i tak błędy zaczną się namnażać i warto zresetować grę by mieć spokój na dłuższą chwilę. ;)

Rayo0o
Posty: 223
Rejestracja: śr, 22 paź 2014, 10:25
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Rayo0o

Re: koboldy/gobliny

Postautor: Rayo0o » pt, 13 lut 2015, 10:35

Włączyłem wsparcie w przeglądarce dla akceleracji sprzętowej (ogólnie w skrócie - wykorzystuje procesor zamiast oprogramowania).
Dzięki temu wszystko działa w grze płynnie i bez przycinania. Błędy rzadziej się pojawiają.

Jak to zrobić > poszukajcie na tym forum lub wygumkujcie w sieci. Jeżeli zrobicie poprawnie to zobaczycie efekty na ekranie, a jak nie jest możliwość zresetowania do ustawień pierwotnych.

azudus
Posty: 48
Rejestracja: wt, 10 lut 2015, 21:13
Numer GG: Numer GG
Płeć: M
Nazwa Konta: Brak

Re: koboldy/gobliny

Postautor: azudus » pt, 13 lut 2015, 12:36

z jakiej przegladarki korzystasz? chrome?

Rayo0o
Posty: 223
Rejestracja: śr, 22 paź 2014, 10:25
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Rayo0o

Re: koboldy/gobliny

Postautor: Rayo0o » pt, 13 lut 2015, 13:50

tak


Wróć do „Bugi i błędy w grze”