błąd logowania

Awatar użytkownika
atenka24
Posty: 474
Rejestracja: sob, 23 cze 2012, 11:18
Numer GG: Numer GG
Płeć: kobieta
Nazwa Konta: Akator

błąd logowania

Postautor: atenka24 » ndz, 5 paź 2014, 08:30

Nie można zalogować się do gry... po próbie wywołania strony pokazuje się biała karta... ten sam problem aktualnie pojawia się na uptasi.

Poza tym od jakiegoś czasu po zalogowaniu notorycznie wyrzuca mnie kilkukrotnie z gry wyświetlając komunikat "error communication... timeout"... jest to dość uciążliwe aby codziennie przy każdym logowaniu walczyć z wejściem do gry... komunikat również jest wyświetlany przy gwiazdkach... po czym jestem wylogowywana z gry i po ponownym zalogowaniu znowu walczę z błędem i ciągłym przelogowywaniem się... ciasteczka są usuwane na bieżąco... przeglądarka firefox najnowsza wersja.

Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz, 5 paź 2014, 09:57 przez atenka24, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
roofiwzgw
Posty: 1603
Rejestracja: sob, 11 cze 2011, 11:11
Płeć: Mężczyzna
Nazwa Konta: roofiwzgw
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: błąd logowania

Postautor: roofiwzgw » ndz, 5 paź 2014, 09:16

Te problemy występują chyba wszędzie, bo portal Upjers nie ma problemy z załadowaniem się.
Mi się wyświetlił na początku błąd z bazą danych SQL a potem Too many conections.
Gram w My Free Zoo na serwerze 1 i My Sunny Resort na serwerze 1 - mój nick w tych grach to roofiwzgw
W Wolnych Farmerach gram na serwerze 6, nick roofie

Szef goblinów
Posty: 15
Rejestracja: wt, 9 wrz 2014, 14:38
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: błąd logowania

Postautor: Szef goblinów » ndz, 5 paź 2014, 21:30

Mam to samo, dzień w dzień :twisted:

Awatar użytkownika
Neiel
Upjers Team
Posty: 2314
Rejestracja: pn, 30 maja 2011, 10:50

Re: błąd logowania

Postautor: Neiel » pn, 6 paź 2014, 15:04

Wczorajsze problemy z logowaniem spowodowane były awarią u naszego hostera. Usterka została już usunięta i obecnie takie problemy nie powinny już występować.

Przepraszamy Was za powstałe niedogodności.



Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
atenka24
Posty: 474
Rejestracja: sob, 23 cze 2012, 11:18
Numer GG: Numer GG
Płeć: kobieta
Nazwa Konta: Akator

Re: błąd logowania

Postautor: atenka24 » pn, 6 paź 2014, 21:25

Neiel komunikat o którym pisałam w dalszej części mojego posta nie ma nic wspólnego z wczorajszymi problemami logowania.

Pojawia się on codziennie przy każdej próbie logowania... właśnie znowu mam problemy z wejściem na własne konto... zaraz po zaczytaniu strony wyskakuje "Error communication... timeout" i nie mogę nic zrobić poza kliknięciem "ok" po czym zostaje wylogowana i po ponownym zalogowaniu znowu okienko... i tak co najmniej pięć razy przy każdorazowej próbie wejścia do gry... to już przestaje być zabawne. Nie dość, że tracę masę czasu na samo zalogowanie do gry to już nie wspomnę, że rano nie jestem w stanie nawet zobaczyć codziennych ofert... o skorzystaniu z nich już nie wspomnę :madmad:

chesusrzuw
Posty: 427
Rejestracja: pn, 25 sie 2014, 14:52
Numer GG: Numer GG
Płeć: Mężczyzna
Nazwa Konta: chesusrzuw

Re: błąd logowania

Postautor: chesusrzuw » pn, 6 paź 2014, 22:12

atenka24 pisze:Neiel komunikat o którym pisałam w dalszej części mojego posta nie ma nic wspólnego z wczorajszymi problemami logowania.

Pojawia się on codziennie przy każdej próbie logowania... właśnie znowu mam problemy z wejściem na własne konto... zaraz po zaczytaniu strony wyskakuje "Error communication... timeout" i nie mogę nic zrobić poza kliknięciem "ok" po czym zostaje wylogowana i po ponownym zalogowaniu znowu okienko... i tak co najmniej pięć razy przy każdorazowej próbie wejścia do gry... to już przestaje być zabawne. Nie dość, że tracę masę czasu na samo zalogowanie do gry to już nie wspomnę, że rano nie jestem w stanie nawet zobaczyć codziennych ofert... o skorzystaniu z nich już nie wspomnę :madmad:

Proponuje spróbować na chromie, może pójdzie. A tak od siebie, zawsze włączasz wszystko na raz? U mnie firefox, przy tylu kartach się wiesza, może w tym problem?:D

Awatar użytkownika
atenka24
Posty: 474
Rejestracja: sob, 23 cze 2012, 11:18
Numer GG: Numer GG
Płeć: kobieta
Nazwa Konta: Akator

Re: błąd logowania

Postautor: atenka24 » śr, 8 paź 2014, 17:21

chesusrzuw pisze:Proponuje spróbować na chromie, może pójdzie. A tak od siebie, zawsze włączasz wszystko na raz? U mnie firefox, przy tylu kartach się wiesza, może w tym problem?:D


Dzięki za radę ale dla jednej gierki nie będę ściągała innej przeglądarki... tym bardziej, że pozostałe gry upjers na firefoxie działają bez żadnych problemów :twisted: Co do ilości kart to bez różnicy czy mam otwartą jedną czy trzy reakcja undermastera jest zawsze taka sama... ciągle wyskakujący komunikat o błędzie i wylogowanie z gry... także jeśli dalej tak to będzie wyglądać to chyba trzeba będzie podziękować tej grze :twisted:

Awatar użytkownika
atenka24
Posty: 474
Rejestracja: sob, 23 cze 2012, 11:18
Numer GG: Numer GG
Płeć: kobieta
Nazwa Konta: Akator

Re: błąd logowania

Postautor: atenka24 » pt, 10 paź 2014, 09:05

Przepraszam, że post pod postem ale czy z moim problemem zostanie coś zrobione?

a) Serwer 1, ID 2000150
b) Przeglądarka firefox, wersja 32.0.3, ciasteczka czyszczone po każdym zamknięciu przeglądarki automatycznie
c) Od jakichś dwóch tygodni
d) Ciągle wyskakujący komunikat o błędzie uniemożliwiający wejście do gry, powodujący wylogowanie z gry. Dokładny opis błędu znajduje się też w powyższych postach. Poniżej obrazek z dzisiaj, gdzie po zalogowaniu przy każdej czynności, nawet odbiorze potworów z przygody wyskakuje komunikat i po kliknięciu ok następuje wylogowanie.
Obrazek
e) Łącze stałe
f) Tak, bład powtarza się ciągle przy każdym zalogowaniu i przy każdej czynności: gwiazdki, wykonanie zadania i przygody

Awatar użytkownika
Neiel
Upjers Team
Posty: 2314
Rejestracja: pn, 30 maja 2011, 10:50

Re: błąd logowania

Postautor: Neiel » pt, 10 paź 2014, 10:32

Czy próbowałaś logować się do gry za pomocą innej przeglądarki, często przeglądarki mają swoje "złe dni" stąd też dobrze jest mieć pod ręką alternatywę :)

Źródła problemu w tej sytuacji mogą być różnorakie: nieaktualna przeglądarka, nieaktualny program flash, różnego rodzaju wtyczki dla przeglądarek mogące wpłynąć negatywnie na poprawne funkcjonowanie gry, zapory, programy antywirusowe oraz programy blokujące reklamy, a także internet mobilny lub ograniczony kontyngent w przesyłaniu danych w przypadku łącza stałego.

Dlatego też zalecamy w pierwszej kolejności zainstalowanie przeglądarki bez żadnych dodatków i aktualizację lub ponowną instalację programu flash, a także wyłączenie na krótki czas zapór, antywirusów i adblocków, by sprawdzić, czy nie blokują one gry.

Jeżeli problem leży po stronie pamięci podręcznej programu flash, to spróbuj odwiedzić stronę
http://www.macromedia.com/support/docum ... ger07.html
wybierz na niej stronę internetową dotkniętą problemem i wyczyść pamięć podręczną programu flash.

Pomocne może też być zsynchronizowanie czasu internetu z czasem rzeczywistym. W tym celu kliknij na zegar, następnie wybierz opcję "Czas internetu" i dokonaj synchronizacji.

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
atenka24
Posty: 474
Rejestracja: sob, 23 cze 2012, 11:18
Numer GG: Numer GG
Płeć: kobieta
Nazwa Konta: Akator

Re: błąd logowania

Postautor: atenka24 » pt, 10 paź 2014, 17:05

Neiel.... niestety ale z innych przeglądarek sytuacja z błędem wygląda dokładnie tak samo. Jak pisałam mam najnowszą wersję firefoxa, flasha też aktualizuję na bieżąco... więc to na pewno nie wina mojego sprzętu... tym bardziej, że jeden z graczy też przyznał w tym poście występowanie tego drażniącego komunikatu i problemu ciągłego wylogowania. Zaistniałą sytuację próbujesz tłumaczyć "złymi dniami przeglądarki"... rozumiem, dzień może dwa takiego działania ale nie dzień w dzień od dłuższego czasu i to kilkukrotnie w ciągu jednego dnia... przy każdym logowaniu... na dobrą sprawę to ten błąd zaczął się pojawiać od momentu wyjścia gry z fazy beta... ale wówczas było to sporadyczne wyskakiwanie raz na jakiś czas... natomiast ostatnio błąd ten pojawia się notorycznie... rano przez ciągłe wylogowywanie nie jestem nawet w stanie zajrzeć do codziennych ofert dnia... więc czy mógłby ktoś się pofatygować i sprawdzić co jest grane?
tym bardziej, że gram również w Wasze inne produkcje (WF, Uptasia, MFZ) i tam nie ma takich problemów... a na firefoxie chodzą najlepiej.


Wróć do „Bugi i błędy w grze”