Ilość drzew po aktualizacji

Teesz
Posty: 47
Rejestracja: czw, 5 cze 2014, 20:28
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Ilość drzew po aktualizacji

Postautor: Teesz » śr, 25 lut 2015, 19:40

Nie bardzo wiedziałam gdzie poruszyć ten temat, ale zaszło chyba jakieś nieporozumienie, stąd dział "Błędy w grze" wydał mi się odpowiedni.
Według informacji w ogłoszeniach, po dzisiejszej aktualizacji zmieniła się jakość oferowanych surowców przy jednoczesnym zmniejszeniu ich ilości. W przypadku kamieni wszystko się zgadza, ale jeśli chodzi o drzewa to coś tu nie gra.

"Występowanie drzewa zostało dopasowane:
wielkość: 4,6,8 (było 4,5,6)
ilość na region: 7 (było 8)"

To nie jest prawda. Do tej pory mieliśmy drzewa o wartości 4,6 i 8. Po aktualizacji dalej mamy 4,6 i 8, ale za to jedno mniej na region? Uwaga końcowa: "Nie zostały wprowadzone tutaj żadne zmiany w średniej ilości surowców na region, lecz tylko rozdzielenie surowców zostało dopasowane, aby usunąć nieparzyste występowanie surowców" jest więc nieprawdziwa. Drzewa nie występowały nieparzyście, a ich ilość została właśnie zmniejszona. Teraz jeszcze trudniej będzie naprawiać fabryki.
Proszę o wyjaśnienie.

Awatar użytkownika
Neiel
Upjers Team
Posty: 2314
Rejestracja: pn, 30 maja 2011, 10:50

Re: Ilość drzew po aktualizacji

Postautor: Neiel » czw, 26 lut 2015, 15:54

Dziękujemy za zgłoszenie. Problem jest nam znany i pracujemy nad jego usunięciem :)



Pozdrawiam
Obrazek

Teesz
Posty: 47
Rejestracja: czw, 5 cze 2014, 20:28
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: Ilość drzew po aktualizacji

Postautor: Teesz » czw, 26 lut 2015, 16:07

Zadałam sobie trud policzenia surowców, czy aby błąd nie zakradł się do ogłoszenia, a w grze zostało po staremu. Otóż nie. Ilość drzew została zmniejszona.
Mam nadzieję, że zostanie ona przywrócona, na wyższych poziomach brakuje surowców, liczyliśmy na ich zwiększenie, a nie obcięcie.

Habby
Posty: 88
Rejestracja: wt, 10 cze 2014, 11:08
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: Ilość drzew po aktualizacji

Postautor: Habby » sob, 28 lut 2015, 05:45

Teesz, jest to, że tak :?

troglodyta77
Posty: 211
Rejestracja: wt, 25 cze 2013, 11:00
Numer GG: Numer GG

Re: Ilość drzew po aktualizacji

Postautor: troglodyta77 » sob, 28 lut 2015, 12:10

witajcie
jak widać gracz ma zawsze pod górkę,dokładnie ilość drzew jest bardziej rozcząstkowana pomysl o zwiększenie wartości nie znalazł odzewu w tej kwesti fajnie że kamienie zastały zwiększone ale na wyższych poziomach to juz się nie chce grać głównie przez to długie wydobycie a codziennie nie będę tracić ileś tam rubinów aby magazyny były pełne surowca

Awatar użytkownika
atenka24
Posty: 474
Rejestracja: sob, 23 cze 2012, 11:18
Numer GG: Numer GG
Płeć: kobieta
Nazwa Konta: Akator

Re: Ilość drzew po aktualizacji

Postautor: atenka24 » pn, 2 mar 2015, 14:03

na dobrą sprawę przy kolejnej aktualizacji mogłyby zostać usunięte drzewa o wartości 4 i kamienie dające po 2 :madmad: zostawiając nam na mapkach te wartościowsze, bo obecnie i tak najwięcej tych najmniejszych się pojawia

nie wiem czy tylko u mnie coś takiego występuje ale po ostatniej aktualizacji przy naprawie budynku ponownie wyskakuje okienko o zakończeniu w nim produkcji, pomimo że zakończyła się ona dużo wcześniej :wondering:

Awatar użytkownika
Luci
Upjers Team
Posty: 3537
Rejestracja: pn, 30 maja 2011, 10:54

Re: Ilość drzew po aktualizacji

Postautor: Luci » pn, 2 mar 2015, 14:25

Witaj atenka24,

czy informacja o zakończeniu produkcji podczas naprawy budynku zawsze występuje? Czy dotyczy wszystkich budynków? Czy skasowanie ciasteczek i pamięci podręcznej nie usuwa problemu?

Pozdrawiam
L

Awatar użytkownika
atenka24
Posty: 474
Rejestracja: sob, 23 cze 2012, 11:18
Numer GG: Numer GG
Płeć: kobieta
Nazwa Konta: Akator

Re: Ilość drzew po aktualizacji

Postautor: atenka24 » pn, 2 mar 2015, 14:39

Czyszczenie ciasteczek i pamięci nie pomaga. Nie potrafię powiedzieć czy dotyczy wszystkich budynków, ponieważ nie naprawiałam każdego budynku. Z pewnością pojawia się w kamieniarstwie, kwiaciarni,drogerii i pewnie jeszcze kilku. Z tego co zauważyłam ponowny komunikat pojawia się w fabrykach ze znacznym stopniem zużycia,np. odbierałam właśnie róże, których produkcja skończyła się wcześniej po odbiorze 4 slotu pojawiła się informacja o zakończeniu produkcji róż w tejże kwiaciarni (pozostał ostatni slot do odbioru), natomiast w drogerii produkcja się zakończyła jakiś czas temu i teraz naprawiałam budynek z 60% i również wyskoczył komunikat (bez odbioru produktu)... więc nie wiem od czego to zależy i czym jest spowodowane :wondering:


Wróć do „Błędy w grze”