drzewo od drwala

bartek87
Posty: 29
Rejestracja: pt, 9 mar 2012, 11:13
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

drzewo od drwala

Postautor: bartek87 » ndz, 1 cze 2014, 23:22

witam, mam pytanie, wyczyściłem cały teren z drzew i kamieni a po wejściu do budynku drwala wyświetla mi się info że pozostało 100 drzewa którego nie mogę nigdzie znaleść, u kamieniarza po zebraniu wszystkiego jest zawsze 0, a u drwala zawsze coś zostaje, wiem ze czasem drzewo jest ukryte w chmurach czy za budynkiem ale 100 to przecież duzo i niewiem czy to celowo zostaje by zbierać za dukaty, czy może moja ślepota??? miał ktoś taka sytuację?

Mikafi
Posty: 133
Rejestracja: wt, 15 kwie 2014, 15:31
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: drzewo od drwala

Postautor: Mikafi » pn, 2 cze 2014, 00:00

kamień i drewno pojawia się co 6 godz
widac nadmiernie zuzyłeś i musisz zaczekac na odnowienie sie zasobów

Awatar użytkownika
Detta
Posty: 206
Rejestracja: śr, 6 lis 2013, 15:43
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: drzewo od drwala

Postautor: Detta » pn, 2 cze 2014, 10:21

Też tak miałem kilka razy, drwal pokazywał kilkadziesiąt drzew do zebrania podczas gdy na mapie nie było ani jednego drzewa.
I nie pomaga żaden relog ani odświeżanie strony. Czyszczenie historii i ciasteczek też nie.
Jeżeli problem wydaje się być łatwy - to jest trudny.
Jeżeli problem wydaje się być trudny - to jego rozwiązanie jest prawie niemożliwe.
Wyrzucasz towar? Masz za mało klientów? Dorożka ucieka bo nie możesz być często online ?
Zajrzyj tutaj i poprzyj
http://forum.pl.upjers.com/viewtopic.php?f=382&t=21572

bartek87
Posty: 29
Rejestracja: pt, 9 mar 2012, 11:13
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: drzewo od drwala

Postautor: bartek87 » pn, 2 cze 2014, 13:12

no własnie o to mi chodziło i jedyne co żeby to drzewo uzbierać to zatrudnic drwala za 5 dukatów:(

tesstastic
Posty: 45
Rejestracja: pt, 18 kwie 2014, 19:33
Numer GG: Numer GG
Płeć: K
Nazwa Konta: Mallard

Re: drzewo od drwala

Postautor: tesstastic » pn, 2 cze 2014, 14:01

U drwala wyświetla się tylko liczba jednostek drewna, która jeszcze się zmieści w magazynie. Nie jest to liczba jednostek, która pozostała na mapie.

kachita
Posty: 68
Rejestracja: pn, 14 kwie 2014, 21:35
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: drzewo od drwala

Postautor: kachita » pn, 2 cze 2014, 16:54

Tesstatic, no właśnie niekoniecznie. Jak wyzbieram wszystkie kamienie, to pokazuje mi, że jest jeszcze 0 do uzbiernia i nawet monety tu nie pomogą. No chyba, że z drewnem jest inaczej niż z kamieniami...

tesstastic
Posty: 45
Rejestracja: pt, 18 kwie 2014, 19:33
Numer GG: Numer GG
Płeć: K
Nazwa Konta: Mallard

Re: drzewo od drwala

Postautor: tesstastic » pn, 2 cze 2014, 18:22

To jedyne, co możesz zrobić, to szukać na granicy, u mnie często drewno i kamienie są już pod chmurami na granicy zakupionego terenu. Nie widać ich za bardzo, ale jak najedziesz kursorem, to wyświetla czy to kamienie, czy drewno

troglodyta77
Posty: 211
Rejestracja: wt, 25 cze 2013, 11:00
Numer GG: Numer GG

Re: drzewo od drwala

Postautor: troglodyta77 » pn, 2 cze 2014, 18:41

cześć
Jak sprawdzacie ile jest do zebrania kamieni/drzewa na mapie? Moje magazyny pokazują tylko ile jeszcze się w nich zmieści,jak mam quest z naprawą fabryk to często uzbieram magazyny do pełna naprawiam znowu zbieram i tak do wyczerpania materiału na mapie jak więcej na mapie nie ma to czekam aż się pojawi nowy materiał ,nic nie pomaga odświeżanie

Awatar użytkownika
Detta
Posty: 206
Rejestracja: śr, 6 lis 2013, 15:43
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: drzewo od drwala

Postautor: Detta » wt, 3 cze 2014, 00:09

tesstastic
jeśli na mapie jest mniej surowca niż miejsca w magazynie , to pokaże nam właśnie ilość surowca jaka została na mapie
dobrze to widać zaraz po wybudowaniu nowego slotu w fabryce
Jeżeli problem wydaje się być łatwy - to jest trudny.
Jeżeli problem wydaje się być trudny - to jego rozwiązanie jest prawie niemożliwe.
Wyrzucasz towar? Masz za mało klientów? Dorożka ucieka bo nie możesz być często online ?
Zajrzyj tutaj i poprzyj
http://forum.pl.upjers.com/viewtopic.php?f=382&t=21572

mikuzy
Posty: 27
Rejestracja: wt, 2 kwie 2013, 13:44
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: mikuzy

Re: drzewo od drwala

Postautor: mikuzy » ndz, 15 cze 2014, 17:11

hejka
u mnie też czasem tak było ale doszedłem do tego, że drzewa i kamienie można odszukać za budynkami lub pod chmurkami na niedokupionym terenie. Może u Was też tak jest. Jak dobrze poszukam to znajduję właśnie tam "ukryte" drzewa i kamyki.
pozdrawiam


Wróć do „Błędy w grze”