Błędy w Piekarni

Awatar użytkownika
Neiel
Upjers Team
Posty: 2314
Rejestracja: pn, 30 maja 2011, 10:50

Re: Błędy w Piekarni

Postautor: Neiel » wt, 28 paź 2014, 17:35

Całkiem możliwe, że problem powoduje niewidoczne okienko reklamowe programu avira blokujące tą część ekranu. Te okno generowane jest przez proces ipmgui.exe. Żeby problem usunąć otwórzcie menadżera programów kombinacją klawiszy ctrl, alt i del, a następnie w zakładce "procesy" na liście aktywnych programów wyszukajcie "ipmgui.exe". Teraz wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszki na wybrany proces i wybrać z menu "zakończ proces".

Po tej operacji niewidoczne okno zniknie. Całkiem możliwe, że avira przez klika dni będzie pracować w normalnym trybie, a po jakimś czasie to okienko znów się "pojawi", ale tutaj niestety nie możemy już pomóc. Ewentualnie pomocny będzie w takim wypadku kontakt z biurem obsługi klienta avira.

Pozdrawiam
Obrazek

paula_12
Posty: 24
Rejestracja: czw, 22 maja 2014, 11:10
Numer GG: Numer GG
Płeć: K
Nazwa Konta: paula_12

Re: Błędy w Piekarni

Postautor: paula_12 » czw, 4 gru 2014, 10:49

Witam,
Dzisiaj w piekarni przy poszukiwaniu wszystkich pułapek na myszy, nie mogłam kliknąć jednej pułapki. Tej przy stole, obok książki.
Obrazek 271. Oczywiście nie zaliczyłam obrazka.

paula_12
Posty: 24
Rejestracja: czw, 22 maja 2014, 11:10
Numer GG: Numer GG
Płeć: K
Nazwa Konta: paula_12

Re: Błędy w Piekarni

Postautor: paula_12 » czw, 4 gru 2014, 10:54

Hej, co jest dzisiaj z tą piekarnią ???
Teraz obrazek 650, wyszukiwanie przedmiotów, nie mogłam odkliknąć otwieracza do konserw.
Jestem stratna już dwa obrazki nie dość, że z kasą to jeszcze z gwiazdkami szeryfa !!!

Airye
Posty: 159
Rejestracja: ndz, 22 cze 2014, 18:32
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Airye

Re: Błędy w Piekarni

Postautor: Airye » czw, 4 gru 2014, 11:59

To nie w piekarni, to wszędzie ten błąd jest:/
Tu jest osobny wątek na ten temat, viewtopic.php?f=383&t=24101
@mroczny napisał tam: "a tak ogólnie to w tym miejscu pojawia sie informacja o wyprodukowaniu produktów lub powrocie łódki"
I mnie się wydaje, że tak to właśnie jest. Jeśli podczas wyszukiwania któraś z moich fabryk zakończy produkcję, to od czasu do czasu okienko z informacją nie jest dla mnie widoczne, ale istnieje i blokuje wyszukiwanie. Pomaga tylko przelogowanie się. Trochę bez sensu, ale uzbrojona w tę wiedzę jak tracę jeden obrazek przez psikus niewidocznego okienka, to robię logout/login i wszystko wraca do normy.

paula_12
Posty: 24
Rejestracja: czw, 22 maja 2014, 11:10
Numer GG: Numer GG
Płeć: K
Nazwa Konta: paula_12

Re: Błędy w Piekarni

Postautor: paula_12 » czw, 4 gru 2014, 12:14

Dzięki za info.
Gram już trochę i aż do dzisiaj nie miałam takiego przypadku. Przeniosłam się teraz do Fabryki makaronu i jak na razie nie ma tam takiego problemu.


Wróć do „Błędy w grze”