rybak

Pytania i wskazówki dotyczące gry
mysli
Posty: 101
Rejestracja: czw, 24 kwie 2014, 09:41
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

rybak

Post autor: mysli » śr, 14 maja 2014, 13:15

czyli jak wyśle swoja postać na połów to np przez 4 godz nie narabie drzewa ani kamieni?
Obrazek

Fingolinka
Posty: 142
Rejestracja: ndz, 20 kwie 2014, 15:43
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Fingolinka

Re: rybak

Post autor: Fingolinka » śr, 14 maja 2014, 13:24

mysli pisze:czyli jak wyśle swoja postać na połów to np przez 4 godz nie narabie drzewa ani kamieni?
Najlepiej sprawdzić to doświadczalnie, ustawiając połów na noc. Mam obawy, że jeśli nie będziemy łowić z rybakiem, to nie zrobimy w grze niczego (ani produkcji, ani zagadek, bo nasza postać we wszystkim uczestniczy). Obym się myliła ;)
Może Administracja coś podpowie?

dotikampo
Posty: 64
Rejestracja: pn, 28 kwie 2014, 08:04
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: rybak

Post autor: dotikampo » śr, 14 maja 2014, 13:29

Ja podpowiem (sprawdzone empirycznie). Gdy wyślę postać na połów ryb nie mogę rąbać drewna ani kamieni. Produkcja idzie normalnie, obrazki w willi też robię normalnie. Nie wiem jak z ew. budową nowych budynków. Wysyłam rybaka na 1 godzinę, zawsze coś przywiezie :) Na noc wyślę na dłużej ;)

Fingolinka
Posty: 142
Rejestracja: ndz, 20 kwie 2014, 15:43
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Fingolinka

Re: rybak

Post autor: Fingolinka » śr, 14 maja 2014, 13:38

dotikampo pisze:Ja podpowiem (sprawdzone empirycznie). Gdy wyślę postać na połów ryb nie mogę rąbać drewna ani kamieni. Produkcja idzie normalnie, obrazki w willi też robię normalnie. Nie wiem jak z ew. budową nowych budynków. Wysyłam rybaka na 1 godzinę, zawsze coś przywiezie :) Na noc wyślę na dłużej ;)
No to stała się jasność ;)
Dzięki za podpowiedź. Działasz jak błyskawica :lol:

mysli
Posty: 101
Rejestracja: czw, 24 kwie 2014, 09:41
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: rybak

Post autor: mysli » śr, 14 maja 2014, 20:43

Osoby ,które nie maja kotka to właściwie łowienie ryb jest zbedne?
Obrazek

Awatar użytkownika
Detta
Posty: 206
Rejestracja: śr, 6 lis 2013, 15:43
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: rybak

Post autor: Detta » śr, 14 maja 2014, 21:26

Chyba nie , kotek czeka na nas w drugiej zakładce.
Jednak to i tak trochę "droga" zabawa. A dokładniej "kosztuje" dużo czasu ( zważywszy na to, że jak wyślemy swoją postać to nie możemy zbierać surowców ) . Po pierwszym rozpoznawczym połowie dostałem 4 śledzie i 4 flądry. Natomiast kotek "woła" 59 śledzi za 30 pkt doświadczenia. Trochę dużo :roll:
Pozostaje mieć nadzieję, że połów dość już mocno ulepszonym statkiem po 8 godz w nocy przy pełni księżyca będzie duuużo bardziej obfity :D
Jeżeli problem wydaje się być łatwy - to jest trudny.
Jeżeli problem wydaje się być trudny - to jego rozwiązanie jest prawie niemożliwe.
Wyrzucasz towar? Masz za mało klientów? Dorożka ucieka bo nie możesz być często online ?
Zajrzyj tutaj i poprzyj
http://forum.pl.upjers.com/viewtopic.php?f=382&t=21572

kachita
Posty: 68
Rejestracja: pn, 14 kwie 2014, 21:35
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: rybak

Post autor: kachita » śr, 14 maja 2014, 21:31

Na pierwszym połowie mój rybak też znalazł 4 flądry i 4 śledzie, ale potem było już lepiej. Jak ulepszyłam łódkę (1000 dukatów), to też było już nieźle. Poza tym u mnie kiciuś woła 67 śledzi za 34 pkt doświadczenia.
Ciekawe, ile ryb wpadnie na drugim poziomie ulepszenia i po 8 godzinach połowu - do tej pory puszczałam tylko na godzinę. Akurat uważam to za fajny ficzer, bo rzadko się zdarza, że koniecznie muszę akurat zbierać drewno czy kamienie i postać stoi i się nudzi.


PS Można by ulepszać łódkę produktami a nie dukatami, tak właśnie sobie myślę...

Mikomi313
Posty: 38
Rejestracja: śr, 7 maja 2014, 23:03
Numer GG: Numer GG
Płeć: Kobieta
Nazwa Konta: Mikomi313

Re: rybak

Post autor: Mikomi313 » czw, 15 maja 2014, 07:41

Widzę, że u większości kotek chce śledzie, ciekawe czy tylko mój taki rozpieszczony i żąda łososi. I tu właśnie jest mój problem bo rybak jak na złość nie chce ich łowić. Czy jest jakiś sposób aby zmienić żądanie kotka (może zmienia się z czasem), czy mam mieć nadzieje, że rybak w końcu zacznie mi te rybki łowić, czy też mam takiego pecha, iż jedyne rozwiązanie to najęcie rybaka za rubiny?

mimka95
Posty: 10
Rejestracja: czw, 15 maja 2014, 08:08
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: mimkaa95

Re: rybak

Post autor: mimka95 » czw, 15 maja 2014, 08:14

Mam ten sam problem co Mikomi... Mój kotek też chce łososi, a rybak w ogóle ich nie łowi. Myślałam, że dzisiaj się zmieni żadanie kotka, a tu dalej łososie.. No nie wiem co jest grane. :(

mysli
Posty: 101
Rejestracja: czw, 24 kwie 2014, 09:41
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: rybak

Post autor: mysli » czw, 15 maja 2014, 08:16

trzeba ulepszyć łódz,wtedy rybak przywozi te "lepsze" rybki
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc dla początkujących graczy”