Błędy w FAQ

Yaone
Posty: 129
Rejestracja: pn, 4 lut 2013, 15:22
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Błędy w FAQ

Post autor: Yaone » śr, 4 cze 2014, 11:27

Żaden dział mi nie pasował, więc piszę to tutaj (przy okazji może by otworzyć osobny temat, gdzie gracze mogliby zgłaszać błędy w FAQ oraz dodawać propozycje nowych informacji do uzupełnienia).
Dokładnie chodzi o temat "Rozbudowa budynków, poziomy rozbudowy, produkcja w budynkach", pierwszy spoiler (Czas produkcji i minimalna wartość), gdzie na razie znalazłam dwa błędy:
- z pnia sosny powstają 3 belki a nie 5,
- przy jabłkach i winogronach widnieje informacja, że ich wartość sprzedaży jest taka sama jak moszczy z tych owoców

Awatar użytkownika
tiefling
Upjers Team
Posty: 3116
Rejestracja: pn, 30 maja 2011, 10:53

Re: Błędy w FAQ

Post autor: tiefling » śr, 4 cze 2014, 14:51

Wątek przypięty, aby się nie zawieruszył:) Błędy w FAQ najlepiej zgłaszać przez PW moderatorom.
Masz problem? Potrzebujesz pomocy? Napisz do supportu http://support.upjers.com/neo/index.php?

Obrazek

Awatar użytkownika
buckstabu
Moderator
Posty: 1590
Rejestracja: pn, 1 paź 2012, 15:23
Numer GG: na pw.
Płeć:
Nazwa Konta: buckstabu
Lokalizacja: MLF s1

Re: Błędy w FAQ

Post autor: buckstabu » czw, 5 cze 2014, 08:52

Dziękuję za zgłoszenie, błędy poprawione :)
Obrazek
mamy wolne miejsce dla Rusznikarza

Awatar użytkownika
Go_To_Sleep
Posty: 195
Rejestracja: wt, 30 kwie 2013, 02:05
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: Koszt tworzenia produktów w budynkach do wypraw

Post autor: Go_To_Sleep » czw, 11 gru 2014, 03:53

Błędy w FAQ:

(Proszę zwrócić uwagę na kolorową część tekstu.)
[...]

Dostępne zawody:
Budynkiem budowniczego statków jest stocznia. Budowniczy statków buduje i naprawia statki hanzy. Tutaj wszelkie koszty pokrywa kasa hanzy. Ponadto budowniczy ustala rodzaj statku, który uda się na wyprawę handlowa.
[...]
Budynkiem rusznikarza jest kuźnia wodna. Rusznikarz wykuwa działa dla hanzy. Tutaj wszelkie koszty pokrywa kasa hanzy. Ponadto decyduje on o uzbrojeniu statków na wyprawę handlowa.
[...]

Budynkiem kupca jest faktoria. Kupiec przygotowuje towary na wyprawy handlowe. Tutaj wszelkie koszty pokrywa kasa hanzy. Ponadto decyduje on które towary zostaną załadowane na statek. Za wykonywanie swoich zadań kupiec otrzymuje doświadczenie zawodowe. Im więcej doświadczenie

[...]


Przeglad statków, broni, marynarzy i towarów znajdujących się w posiadaniu hanzy.

[...]




Krok 3: Uzbrojenie statku
Jak tylko budowniczy gotowy jest ze statkiem do pracy przystępuje rusznikarz wyposażając statek w niezbędna [...]
Rusznikarz może wyposażyć (statek, okręt?) ilością broni odpowiadająca ilości luków.
Statek może być bezpieczny przed atakami piratów tylko wówczas jeśli suma uzbrojenia jest wyższa niż wymagany wartość broni.

[...]

Jak tylko rusznikarz wybierze bron wystarczy kliknąć na "rozpocznij załadunek".
ładowanie broni trwa pewien czas.
Trochę gryzie;) przyp. G_T_S.

Krok 4: Załoga statku
Aby znaleźć właściwą załogę na wyprawę prowiantowy powinien kliknąć w przygotowaniu na wyprawę na "przyjmij". Teraz może on wystawić załogę. Siła załogi uzależniona jest od typu statku.
Członkowie załogi posiadają swoja sile załogi. Suma siły załogi wszystkich członków to siła całkowita. Aby wystawi załogę prowiantowy powinien kliknąć na członków załogi, a następnie po lewej stronie ustalić ilu marynarzy danego typu chciałby wystawić.
Na dole pośrodku znajduje się aktualna wartość załogi.
Jak tylko prowiantowy znajdzie odpowiednia kombinacje załogi może rozpocząć załadunek.
Załadunek trwa jakiś czas, może on jednak zostać zakończony przed czasem.
[...]
Krok 5: Załadunek towarów
Załadunek trwa jakiś czas, może on jednak zostać zakończony przed czasem.
[...]
A teraz rozpoczyna się wilka wyprawa...
https://www.youtube.com/watch?v=RTpCO_GaTiM Żarcik, G_T_S

[...]
W zależność od długość odbytej podróży statek ulega uszkodzeniom i musi zostać naprawiony przez budowniczego statków.
Cześć broni musi również zostać wymieniona.
[...]

edit. zgłaszanie błędów w FAQ to nie ten wątek, także odsyłam tam, gdzie należy ;)
(Nie spamuje, bo mi nie wolno...)
Ein Engel mit rotem Haar,
Sein Name war Sophie...
Ich hab alles für ihn getan,
Doch geliebt hat er mich nie...

Awatar użytkownika
buckstabu
Moderator
Posty: 1590
Rejestracja: pn, 1 paź 2012, 15:23
Numer GG: na pw.
Płeć:
Nazwa Konta: buckstabu
Lokalizacja: MLF s1

Re: Błędy w FAQ

Post autor: buckstabu » czw, 11 gru 2014, 11:44

Poprawione.
Obrazek
mamy wolne miejsce dla Rusznikarza

agjas
Posty: 51
Rejestracja: pn, 30 cze 2014, 10:26
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: Błędy w FAQ

Post autor: agjas » czw, 11 gru 2014, 20:37

błędy występują w tabelce punktacji poszczególnych pakietów u kupców w faktorii. Za najmniejszy nie 20 a 120, większy nie 21 a 121 itd :) faktycznie taka punktacja była na początku ale po chyba drugiej aktualizacji od wprowadzenia wypraw to się zmieniło. Sprawdziłam jeszcze raz i faktycznie są po 100 więcej :)

chesusrzuw
Posty: 427
Rejestracja: pn, 25 sie 2014, 14:52
Numer GG: Numer GG
Płeć: Mężczyzna
Nazwa Konta: chesusrzuw

Re: Błędy w FAQ

Post autor: chesusrzuw » czw, 11 gru 2014, 20:48

Hodowla i poziomy zwierząt
Jak funkcjonuje hodowla zwierząt?
(...) W przypadku posiadania tej samej ilości samców i samiczek potomstwo najczęściej przybiera płeć męską.
W tym przypadku płeć jest losowa, raz męską raz żeńska. Co więcej jak się anuluje ustawianie zwierzaka w zagrodzie, to losowanie płci następuje od nowa, czyli można sobie wybrać płeć, jaką się chce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bugi i błędy w grze”