Wojsko zaginęło w akcji

ulcia191
Posty: 18
Rejestracja: czw, 20 gru 2012, 17:11
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Wojsko zaginęło w akcji

Postautor: ulcia191 » czw, 4 kwie 2013, 15:14

a) Serwer 1, ID ulcia191
b) Firefox 20.0
c) Ciągle
d) Wysyłając wojsko na wioskę barbarzyńców ślad po nich ginie i nikt o nich nie słyszał. U mnie wygląda to tak, walczą 1 rundę i koniec zero reakcji ze strony gry, a wojska nigdzie nie ma.
e) Powtarza się jak tylko wojsko wyruszy na atak. Problem mają bodajże wszyscy gracze, którzy posłali wojsko. Wydaje mi się, że problemy zaczęły się od czasu otworzenia drugiego świata, ale mogę się mylić.

Awatar użytkownika
Neiel
Upjers Team
Posty: 2314
Rejestracja: pn, 30 maja 2011, 10:50

Re: Wojsko zaginęło w akcji

Postautor: Neiel » czw, 4 kwie 2013, 15:19

Wojsko nie powinno ginąć, ale bitwa się znacznie wydłuża co nie powinno mieć miejsca. Spowodowane jest to tym, że cron nie pracuje jeszcze tak jak powinien. Problem jest nam znany i pracujemy już nad jego rozwiązaniem.


Pozdrawiam
Neiel
Obrazek

Hazev
Posty: 1
Rejestracja: sob, 30 mar 2013, 02:49
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: Wojsko zaginęło w akcji

Postautor: Hazev » śr, 10 kwie 2013, 21:48

serwer 1 ID Hazev
sytuacja jak wyżej, wojsko nie powróciło z dwóch walk, proszę o rozwiązanie problemu

Awatar użytkownika
Neiel
Upjers Team
Posty: 2314
Rejestracja: pn, 30 maja 2011, 10:50

Re: Wojsko zaginęło w akcji

Postautor: Neiel » czw, 11 kwie 2013, 11:12

Wczoraj w niektórych przypadkach powrót wojsk mógł odbyć się ze znacznym poślizgiem, niemniej jednak problem nie powinien się już pojawiać.


Pozdrawiam
Neiel
Obrazek

Awatar użytkownika
roofiwzgw
Posty: 1603
Rejestracja: sob, 11 cze 2011, 11:11
Płeć: Mężczyzna
Nazwa Konta: roofiwzgw
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Wojsko zaginęło w akcji

Postautor: roofiwzgw » czw, 11 kwie 2013, 15:21

U mnie dziś rano też wojsko zniknęło...

EDIT: Jestem zniesmaczony. Straciłem jedną armię ok - nająłem drugą. Druga wraca i Quest nie został naliczony. Coś wam ta gra nie wyszła...
Gram w My Free Zoo na serwerze 1 i My Sunny Resort na serwerze 1 - mój nick w tych grach to roofiwzgw
W Wolnych Farmerach gram na serwerze 6, nick roofie

Awatar użytkownika
tiefling
Upjers Team
Posty: 3116
Rejestracja: pn, 30 maja 2011, 10:53

Re: Wojsko zaginęło w akcji

Postautor: tiefling » pt, 12 kwie 2013, 11:19

Twórca gry (Crafty Studios) jest na bieżąco informowany o ewentualnych błędach i pracuje nad ich usunięciem i optymalizacją gry.
Jak to się pięknie mówi - nie od razu Rzym zbudowano, a pozbawione błędów gry nie istnieją. ;)

Przy okazji przypominam o informacjach niezbędnych przy zgłaszaniu błędu:

a) Serwer, ID, nazwa gracza
b) Nazwa i typ przeglądarki
c) Czas wystąpienia błędu
d) Dokładny opis błędu - w tym przypadku nazwa questu, rodzaj wysłanej armii


Pozdrawiam
Masz problem? Potrzebujesz pomocy? Napisz do supportu http://support.upjers.com/neo/index.php?

Obrazek


Wróć do „Bugi i błędy w grze”