Potrzebna pomoc

Kropeczka7
Posty: 5
Rejestracja: wt, 21 paź 2014, 11:03
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Potrzebna pomoc

Post autor: Kropeczka7 » wt, 21 paź 2014, 11:32

Od kilku dni zmagam się z dziwnym problemem, podczas wczytywania gry Secret Relict nie wyświetlają mi się wszystkie okienka, tzn okienka moich przyjaciół są puste i gdy wchodzę w plecak w zakładki relikty aby je zakopać nie widzę ich puste okienka gdy najadę myszką wyświetla się nazwa i ilość danego reliktu nic po za tym utrudnia mi to zakopywanie danego reliktu na mapie, pisałam do supportu jednak ich rady okazują się zbędne,czyszczenie ciasteczek i pamięci podręcznej nie skutkuje, używam przeglądarki Mozilla Firefox i co dziwne gdy przechodzę w tryb awaryjny gra SR działa poprawnie ;( na innych przeglądarkach wszystko też się wyświetla nie wchodzi jednak w grę zmiana przeglądarki inne zamulają i wyskakują białe okienka, uparcie chciałabym znaleźć problem ale sobie nie radzę może ktoś z was miał taki przypadek, odinstalowanie kilkakrotnie mozilli i aktualizacje nie pomagają ;(

Nayu
Posty: 52
Rejestracja: śr, 17 paź 2012, 18:06
Numer GG: 10328649
Płeć: kobieta
Nazwa Konta: Nefematve

Re: Potrzebna pomoc

Post autor: Nayu » śr, 22 paź 2014, 10:13

Spróbuj przywrócić mozilli podstawową konfigurację, przeskanuj komputer, może coś złapał.

[edit] Odinstaluj niepotrzebne dodatki, może któryś, coś blokuje.

Kropeczka7
Posty: 5
Rejestracja: wt, 21 paź 2014, 11:03
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: Potrzebna pomoc

Post autor: Kropeczka7 » śr, 22 paź 2014, 18:32

Witam
Ja już wymiękam , próbowałam wszystkiego , wedle waszych rad , i nie tylko , nawet zmieniłam przeglądarkę na operę masakra jakaś na operze zamula i wyskakują między moimi kliknięciami myszki białe puste okienka ;( dziwi mnie że w trybie awaryjnym mozilla działa idealnie w czym tkwi problem nie wiem ;( kolejna rzecz która mnie dziwi mimo resetowania ustawień mozilli nadal wskakują po ponownym zainstalowaniu wszystkie moje zakładki hasła zapisane strony .... nie bardzo też mogę odinstalować dodatków nie ma przy nich takiej opcji...

niby mam instrukcję ale nic nie mogę zaznaczyć do usunięcia mam tylko sprawdż czy wtyczka jest aktualna,zawsze aktywuj,lub pytaj o aktywacje , jedna wtyczka której wyświetla obok opcję i mogę ją włączyć i wyłączyć innych wtyczek niestety nie mogę

Jak wyłączyć wtyczkę?

W Firefoksie:

Otwórz menu Narzędzia.
Wybierz Dodatki.
Kliknij kartę Wtyczki.
Wybierz wtyczkę z listy i zaznacz ją kliknięciem.
Kliknij przycisk Wyłącz.

Nayu
Posty: 52
Rejestracja: śr, 17 paź 2012, 18:06
Numer GG: 10328649
Płeć: kobieta
Nazwa Konta: Nefematve

Re: Potrzebna pomoc

Post autor: Nayu » czw, 23 paź 2014, 08:19

Zastanów się, czy przed tym, jak się wszystko popsuło, instalowałaś lub zmieniałaś coś na komputerze. Bez przyczyny nie mogło się tak zrobić.

Kropeczka7
Posty: 5
Rejestracja: wt, 21 paź 2014, 11:03
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: Potrzebna pomoc

Post autor: Kropeczka7 » czw, 23 paź 2014, 08:54

Myślę nad przywróceniem systemu np cofnąć go 2 tygodnie może jakaś aktualizacja faktycznie coś zablokowała.

Czy to może być istotne dla mojego problemu ?
podczas przeszukiwania aktualizacji znalazłam zablokowaną wtyczkę java

Dla twojej ochrony dodatek Java Deployment Toolkit (click-to-play) został zablokowany.

https://blocklist.addons.mozilla.org/pl ... ocked/p428

Niestety problem nie rozwiązany, w trybie awaryjnym wszystko działa poprawnie , w normalnym dzieją się cuda na kiju nawet stronę startową nie mogę ustawić nie wiem co jest tego powodem i wymiękam aby zakopać relikty przeskakuję na tryb awaryjny bo wtedy widzę wszystkie okienka ;( jest to niestety wkurzające , można zamknąc temat jeśli komuś wpadnie jakiś pomysł z rozwiązaniem piszcie pw .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania dotyczące gry”