nie moge uruchomic;/

Ten dział przeznaczony jest dla wszystkich graczy, którzy nie znaleźli odpowiedzi na swoje pytania w FAQ.
marcelos2001
Posty: 16
Rejestracja: sob, 31 mar 2012, 01:47
Numer GG: Numer GG

Re: nie moge uruchomic;/

Post autor: marcelos2001 » pn, 24 wrz 2012, 20:12

nie, mój internet nie ma limitu

flo
Posty: 702
Rejestracja: pn, 6 sie 2012, 08:03
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

potrzebna pomoc techniczna

Post autor: flo » pn, 24 wrz 2012, 23:04

to ja sie podczepie pod temat, bo problem podobny
mianowicie: mam w domu dwa komputery, stacjonarny i laptopa/tablet (Dell Inspirion Duo, sprzed roku, moge ew podac dane techniczne jesli to ma pomoc), internet 100mb/s - w praktyce, nie tylko na papierze i zoo dziala mi tylko na komputerze stacjonarnym - na laptopie NIBY dziala - laduje sie starsznie dlugo, mimo wylaczonych animacji od klikniecia do wykonania to jakies 2 sekundy plus zwisy... nawet wiadomosci nie da sie wyslac, bo ja pisze, a litery pojawiaja sie z predkoscia 1 litera na 1-2 sekundy... zanim dojde do ostatnich ziwerzat to juz te pierwsze sa znowu glodne :lol:
dodam, ze wolni farmerzy dzialaja bez zarzutu, flash jest najnowszy, a przegladarka nie ma znaczenia - na wszystkich to samo... jakies pomysly? bo wybieram sie na miesieczny urlop i dostane szalu gdy bede musiala obrabiac zoo w taki sposob! :roll:

Awatar użytkownika
Neiel
Upjers Team
Posty: 2314
Rejestracja: pn, 30 maja 2011, 10:50

Re: nie moge uruchomic;/

Post autor: Neiel » wt, 25 wrz 2012, 12:01

Witaj flo,

zakładam, że Twój laptop łączy się z internetem za pomocą routera. Czy próbowałaś połączyć swojego laptopa bezpośrednio kablem LAN z routerem? Być może problem powoduje połączenie bezprzewodowe (ustawienia routera)?

Z drugiej strony jeśli możesz prowadzić grę w wolnych farmerów, a w my free zoo już nie, wygląda to jakby Twój laptop nie lubił flasha co jest typowe dla tabletów. Ipad np. nie posiada flasha.

Jeśli korzystacie z sieci mobilnych pamiętajcie, że każda taryfa posiada swój ograniczony kontyngent MB, który możecie wykorzystać w danym miesiącu ze swoją taryfową prędkością. Po jego wykorzystaniu dostawcy internetu zmniejszają automatycznie prędkość Waszego łącza i wówczas gra nie jest możliwa.

Posiadaczy łącz mobilnych zachęcam do korzystania z google chrome lub opery z opcją turbo - http://www.opera.com/browser/turbo/.

Pozdrawiam
Neiel
Obrazek

flo
Posty: 702
Rejestracja: pn, 6 sie 2012, 08:03
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: nie moge uruchomic;/

Post autor: flo » wt, 25 wrz 2012, 13:26

ok, dzieki Neiel, sproboje google chrome (probowalam explorera i mozille, na ktorej normalnie pracuje); nie mam zadnych limitow, wifi jest rownie szybki jak ten z kabla (mysle, ze 80 czy 100mb nie robi roznicy dla zoo), flash jest zainstalowany i zaktualizowany i nie spotkalam sie z zadna inna strona, ktora by tak zwalniala jak zoo :( po prostu nie da sie nic robic...
ps. dam znac, co z google chrome, chociaz moje lacze nie jest mobilne, wolne tez raczej nie ;)
EDIT: mam wrazenie, ze jest jeszcze gorzej!!!!!!!! a na pewno nie lepiej :( ale tak, jak pisalam, to nie wina lacza NA PEWNO :| pomocy :!: proszeeee :!: na pewno ktos wpadnie, co to moze byc :|

flo
Posty: 702
Rejestracja: pn, 6 sie 2012, 08:03
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: nie moge uruchomic;/

Post autor: flo » pt, 28 wrz 2012, 14:25

sorry, ze post pod postem, ale podnosze - naprawde nikt sie nie zna na tyle, zeby mi pomoc??????

Awatar użytkownika
matysiaczek
Posty: 645
Rejestracja: czw, 9 cze 2011, 09:15
Numer GG: Numer GG
Płeć: Starsza Kobieta
Nazwa Konta: mnbv

Re: nie moge uruchomic;/

Post autor: matysiaczek » pt, 28 wrz 2012, 17:38

dobra, ja napiszę, choć nie wiem czy pomogę...

próbowałam kiedyś grać ze smartfona (tablet to tak pomiędzy kompem a smatfonem - temu piszę :) ) i oczywiście grać się nie dało...z mundrym kumplem doszliśmy do wniosku, że gra jest za "ciężka" na te urządzenie, zbyt dużo pamieci zużywa na rozruch - bo potem po usunięciu gości i zatrzymaniu zwierząt pewnie by się dało. a jeszcze dopytam: jaki system masz na tym laptopie/tablecie? na adroidzie czy windowsie bawisz się? eh.. doczytałam - pewnie Windows :/

dodam tylko jeszcze, ze mój laptop korzysta z wi-fi, gra śmiga aż miło, nawet w galeriach, więc wina nie leży po stronie łącza, ale raczej mocy samego urządzenia.

moja rada: format dysku (oczywiście z głową:) ) i pierwsze co otwierasz to MFZ (po flaszach i javach) wtedy wszystko sie da :)

flo
Posty: 702
Rejestracja: pn, 6 sie 2012, 08:03
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: nie moge uruchomic;/

Post autor: flo » pt, 28 wrz 2012, 19:14

ale ja wlasnie mialam niedawno format i po nim tez pierwsze co to oczywiscie zoo chcialam uruchomic ;)
system windows7 32 bitowy, 2gb ramu, 1.66 ghz procesor - parametry nie porownywalne do pc-ta, ale to jest taki tableto-laptop, wiec wiadomo, ze sa slabsze - ale czy za slabe na ta gre? chyba nie, bo znajoma gra na kompie starym jak swiat :? oczywiscie w nokii n8 gra nie rusza nawet, no ale ten dell to nie smartfon tylko jednak komputer :?

pshemkofuzz
Posty: 13
Rejestracja: sob, 1 wrz 2012, 16:54
Numer GG: Numer GG
Płeć: mężczyzna
Nazwa Konta: pshemkofuzz

Re: nie moge uruchomic;/

Post autor: pshemkofuzz » sob, 29 wrz 2012, 13:49

Ludzie aby gra dobrze działała grajcie na google Chrome. To najlepsza przeglądarka. Jeśli chodzi o Fire Fox albo inne to tego typu strony będą się albo długo włączać, będą włączać się raz na kilka dni albo w ogóle nie będą działać. Na chrome czekasz 3-5min i gra działa bez zacinania. Proste :D

flo
Posty: 702
Rejestracja: pn, 6 sie 2012, 08:03
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: Brak

Re: nie moge uruchomic;/

Post autor: flo » sob, 29 wrz 2012, 14:13

pshemkofuzz pisze:Ludzie aby gra dobrze działała grajcie na google Chrome. To najlepsza przeglądarka. Jeśli chodzi o Fire Fox albo inne to tego typu strony będą się albo długo włączać, będą włączać się raz na kilka dni albo w ogóle nie będą działać. Na chrome czekasz 3-5min i gra działa bez zacinania. Proste :D
a moze tak doczytasz, ze na chrome tez nie dziala? a na pc-cie dziala na firefoxie bez zarzutow...

gwoz
Posty: 121
Rejestracja: ndz, 12 lut 2012, 20:27
Numer GG: Numer GG
Nazwa Konta: gwoz

Re: nie moge uruchomic;/

Post autor: gwoz » wt, 2 paź 2012, 08:08

To ja dodam swoje spostrzeżenia. Gram od początku gry, zwykle z kompa stacjonarnego ale czasem też z laptopa. Ze stacjonarnego bez problemów. Na laptopie do tej pory też. Nawet dziwił mnie ten wątek bo laptop o wiele słabszy niż flo. No i dziś po dłuższej przerwie w graniu z laptopa mnie też trafiło. Gra się uruchamia dość szybko, ale grać się nie bardzo da. Nawet przesuwanie kursora po zoo jest męczarnią. I nie sądzę żeby to była wina laptopa czy łącza bo wcześniej wszystko śmigało. Myślę, że to któraś z aktualizacji gry lub flash'a "poprawiła" działanie. W ogóle te flash'owe gry to lekka porażka. Wypasiona gra 3d obciąża procesor w 30% a śmieszna gierka w przeglądarce w 90%.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc dla początkujących”